Ercon Consultancy

Omdenken in lensland, dat doen wij altijd!


U heeft vast wel van de term omdenken gehoord, sterker nog het is zelfs een onderwerp geweest op het online congres van de ANVC.

Het aanpassen van een contactlens

Bij het aanpassen van een contactlens is ook omdenken een goede mogelijkheid om een situatie op een andere manier te benaderen en zo een tevreden drager te hebben of te krijgen.
Een mooie manier van omdenken is bedacht door Séraphine Roux en op de site van Omdenken geplaatst als Omdenker van 24 oktober 2021. Zij bedacht dat als je iets moet oplossen je niet naar de juiste oplossing moet zoeken maar naar het juiste probleem.

Geen voet is hetzelfde

Wanneer we de analogie met de schoenen eens doortrekken is mijn stelling “maatwerk is vaak de oplossing” voor een bedrijf als Schutrups in Exloo heel toepassend. Ik nodig je uit eens naar hun website te kijken dan begrijp je meteen wat ik bedoel. Behalve dat ze in Exloo voor elke situatie een oplossing bieden met een zeer uitgebreide collectie, kunnen ze ook heel specifiek zorg bieden voor de vraag die je hebt over je voeten. Het feit dat deze zaak al bijna 100 jaar bestaat en ver buiten het kleine plaatsje Exloo bekend is geeft aan dat maatwerk hier voor het onderscheid zorgt.

Stel de juiste vragen

Ook bij vragen over contactlenzen is dit iets wat we vaak trachten te doen door middel van het stellen van de juiste vragen. Daarnaast vragen onze klanten vaak of wij een door hen bedachte oplossing kunnen leveren voor een nog onbekend probleem. Men stelt bijvoorbeeld de vraag of wij ook een irisprint met zwarte pupil hebben. Als we dan doorvragen waarvoor deze lens zou dienen blijkt dat een betere lens voor de drager soms niet een irisprint lens is maar een lens met enkel een zwarte pupil.

De vraag achter de vraag

Wij komen soms tot prachtige conclusies door met onze klant te bepalen wat de vraag achter de vraag is, met andere woorden echt te zoeken naar het probleem.
Wanneer een lens gevraagd wordt met een andere BCR wordt nogal eens een andere diameter geadviseerd.

Delen