WAAR IS HET FEESTJE?

Wellicht een gevaarlijke vraag voor iemand die uit Haren komt maar ik zal u de plaats aanwijzen.

Het is feest in mijn hoofd. Al een hele tijd en dat heeft een reden.

Er gebeuren in mijn leven zoveel positieve zaken waardoor ik heel veel en vaak in een feestelijke stemming ben. Ik moet zeggen dat dat heel goed bevalt. Sterker nog ik ben ervan overtuigd dat ik er daardoor beter uit ga zien. Er zijn mensen die mij opeens jonger schatten dan mijn leeftijd. En dat geeft weer een positief gevoel zodat het feestje door kan gaan.

Mijn overtuiging is dat wanneer ik het persoonlijk fijn heb, het zakelijk ook goed met me gaat. De uitstraling van een feestje in je hoofd heeft niet enkel zijn uitwerking in het privéleven. De omgang met collega’s en klanten gaat heel plezierig en dat geeft dan weer een positief gevoel. “Hoe komt dat nu”, zult u denken. “Waarvan heeft hij dat positieve gekregen”.

Het  heeft een aantal oorzaken die ik u zal noemen en die u wellicht ook in uw omgeving tegen komt.

Allereerst heb ik een hele lieve vrouw met veel humor waarmee ik geweldig kan opschieten. Wij hebben het nagenoeg altijd leuk met elkaar. Haar kinderen, mijn bonuskinderen, geven ook al een positieve draai aan het leven en dat hoeft niet zo te zijn met kinderen in de puberale leeftijd. In onze vriendenkring is het prettig met elkaar omgaan een gewoonte geworden. Daarnaast heb ik sinds enige tijd een oude hobby opgepakt. Ik maak deel uit van een zanggroep die op een behoorlijk niveau  met muziek omgaat en we zijn in deze groep mensen met een zelfde passie.

Er zullen mensen zijn die zeggen dat het makkelijk praten voor me is. Als je net opnieuw getrouwd bent en dergelijke leef je waarschijnlijk op een roze wolk kan dan de reden zijn.

Het is voor te stellen dat de wereld er iets anders voor je uitziet in die situatie hoewel je naar mijn mening op een zekere leeftijd, en ik heb die leeftijd inmiddels, niet zo lang op een roze wolk blijft zitten.

Je kent de realiteit van het leven en weet dat de wereld door een roze bril bekijken uiteindelijk wel eens kan resulteren in een deksel op je neus.

En toch is het feest in mijn hoofd, zonder dat ik daar stimulerende middelen voor gebruik.

Wanneer je naar de zaken kijkt die mij zo vrolijk maken hebben zij één gemeenschappelijke onmisbare factor. Het is de relatie met andere mensen. Tegenwoordig is dat steeds vaker een uitzondering heb ik het idee.

Hoe vaak zie je niet mensen op een terras elk met zijn of haar eigen telefoon bezig met sociale media. De stelling dat sinds de introductie van de mobiele telefoon er steeds minder wordt gecommuniceerd is welk vaker geponeerd. Hierin wordt communiceren dan op een wijze bedoeld zodat je ook ziet wat de communicatie met de ander doet. Tegenwoordig wordt er vooral uitgezonden op facebook , twitter en noem alle “sociale”media maar op. Soms zou ik het wel eens a-sociale media willen noemen als je ziet hoe gepre-occupeerd mensen met hun eigen “ dingetje “ bezig zijn.

Wat mij steeds vaker opvalt is dat mensen daar niet vrolijk van worden. Ze zijn vooral druk met druk zijn. Onderzoeken melden dat mensen burn out worden van de vele prikkels die ze krijgen en alle sociale media waar ze op moeten reageren.

Al weer een behoorlijk aantal jaren geleden waren er seminars waarin werd aangeraden een persoonlijk mission statement te formuleren. Het wordt beschreven en toegepast door Remco Claassen, een begeesterd bedrijvencoach en spreker, wellicht bij u bekend. Een onderdeel van mijn kernwaarden hierin is dat ik van het leven houd en er van wil blijven houden. Ik ben er achter dat dit alleen met de juiste mensen werkt. De mensen om je heen bedoel ik dan, niet de zogenaamde vrienden op facebook of linkedin of je volgers op twitter. Wanneer je de juiste mensen om je heen hebt wordt jouw leven een feest. Natuurlijk rampspoed, ongeluk en ziekte heb je niet in de hand. Maar zelfs als het leven niet zo feestelijk is helpen de mensen om je heen het best om het plezierig te hebben.

Met de juiste echte mensen waarmee je echt een relatie hebt krijg je een feestje in je hoofd. En wanneer je vrolijk bent en een feestje in je hoofd hebt straal je dit uit waardoor dat gevoel enkel nog maar wordt versterkt. Het is logisch dat dit doorwerkt in je werkzame leven naar collega’s, klanten, leveranciers en anderen waarmee u te maken heeft. U zult zien dat u daardoor ook in uw werk meer succes zult hebben. En als dat niet zo is, is het in ieder geval een stuk gezelliger. Ik wens u heel veel fijne echte mensen om u heen en veel feestjes in uw hoofd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.