Valt het u ook altijd op dat de lente iets met mensen doet?

Mensen lijken vrolijker, minder gestrest zelfs en het lijkt of iedereen zich aan het opmaken is voor iets leuks of iets lekkers.

Je hebt zin om nieuwe kleren te kopen of er anderszins anders uit te gaan zien.

Lente is de opmaat voor de zomer met zijn warme dagen. Lente is fris en warm tegelijk en als het al een beetje regent dan is het fris en niet koud zoals in de herfst of de winter.

In de lente wordt je ook fris in je hoofd. De eet-en drink gewoonte verandert in deze periode. Als je naar wijnen kijkt worden er meer witte en rosé wijnen gedronken en frisse bieren voeren de boventoon. Je ziet veel salades op tafels en geen stamppotten en dergelijke.

Hoe zou dat toch komen?

In de lente is alles veel jonger. Als je in de natuur kijkt met lammetjes, nieuwe bloei en allerlei jonge dieren is dat ook het geval.

Logisch ook want er groeit meer voedsel in de lente dus er kan meer gevoed worden.

Als iedereen in de lente een lekker gevoel heeft en veel meer het idee heeft alles aan te kunnen is dat de periode de aandacht voor je op te eisen als optiekondernemer. Mensen willen in deze tijd van het jaar graag wat aan hun uiterlijk doen dus ben je als kijk- en bekeken worden -specialist de persoon waar men zijn of haar aanzien kan veranderen.

Let wel in deze periode zijn er ook de meeste concurrenten die vechten om aandacht, kledingbedrijven, vakantiebedrijven, horeca bedrijven en alle anderen die de veranderwoede en het goede gevoel van de consument bij hen willen laten besteden.

Ik heb wel eens het idee dat we allen zo geoccupeerd zijn met certificeren en alle technische aspecten van het vak dat de “feel good” factor wel eens vergeten wordt.

We kijken vooral naar de buurman en welke merken hij voert en op welke wijze hij concurreert dat we onze eigen mogelijkheden daarbij vergeten.

Waarom de lente niet in huis gehaald met een lekker fris wijntje op de koopavond of zaterdagmiddag in samenwerking met de plaatselijke slijter.

Een leuke nieuwe bril kun je uitstekend combineren met de nieuwe outfit die men bij de buren koopt, wat een leuke kansen om iets samen te doen in de mode.

Als iemand er voor kiest geen bril meer te dragen maar contactlenzen is het maar wat leuk dat u een overeenkomst heeft met een plaatselijke kapper en een schoonheidsspecialist om het plaatje compleet te maken.

Of andersom degene die een nieuwe haarstijl kiest krijgt natuurlijk van de kapper een bon mee om bij u iets extra’s te krijgen bij haar nieuwe zonnebril of bril. Of een bon om eens contactlenzen te proberen in plaats van de bril.

Het is uiteraard geweldig als een klant iets lekkers kan uitproberen bij de slijter of traiteur waar u een samenwerking mee heeft en deze andere specialisten maken daar dan ook weer een feestje van.

Ik ben ervan overtuigd dat uw klanten hier meer over zullen praten dan de korting of het tweede glas of wat dan ook wat door bijna iedereen wordt aangeboden.

Bij u is immers de aankoop van een nieuw uiterlijk in de lente een feestje en een mogelijkheid uw specialisme te laten zien.

Sterker nog ik denk dat de lente een uitstekend begin is om dit te doen en het dan door te voeren in elk seizoen met iets anders.

In de lente nieuwe smaken en uiterlijkheden en dergelijke van het modehuis, de traiteur of  de wijnkenner in de buurt.

In de zomer de beleving van vakantie of een boot verhuur bijvoorbeeld.

In de herfst kunnen de herfstkleding en de bokbieren en de jachtschotels wellicht de smaken versterken. En in de winter biedt u de nieuwe stamppoten van de plaatselijke slager aan om te proberen.

U vindt dit belachelijke ideeën? Wellicht is dat zo maar ik weet ook dat nagenoeg niemand het nog doet. Een dergelijke samenwerking met de mensen om je heen versterkt het gevoel dat specialisten iets bijzonders doen. Waarom niet deze combinaties gezocht. Overigens is het vast en zeker zo dat bij de genoemde mkb ondernemers ca 50% van de medewerkers op één of andere manier een correctie voor het zien nodig heeft. Die praten zeker over je als het goed is en wellicht worden zij klant.

Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe klanten oplevert maar zelfs als het niet zo is dan is het toch een feestje voor je zelf om deze samenwerking te hebben.

Ik wens u fijne seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.