torische-rx-lenzen

Torische Rx lenzen

De torische Rx lenzen worden in vier verschillende materialen gemaakt. Te weten het Igel 38, het Igel 58 en het Igel 67 materiaal, dezelfde materialen die worden gebruikt voor de CD lenzen, de Presto lenzen en de Prima lenzen, en het BENZ 3X materiaal. Het design van de lens is onafhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. De Torische Rx lenzen zijn leverbaar met een “volledige restitutie binnen 3 maanden garantie”. Deze garantie geldt vanaf de dag van aflevering van de originele lenzen. Wanneer een lens niet voldoet, dan kan deze te worden geretourneerd met een schriftelijke beschrijving van de reden van retourzending.

Kies voor een uitstekende waterretentie en hoog comfort IGEL Select Torisch.

Lens specificaties
Igel Select en 38Igel 58Igel 67
Diameter13,5 tot 16,0 mm
in stappen van 0,5mm
14,0 tot 16,5mm in stappen van 0,5mm
BCR7,8 tot 9,8mm in stappen van 0,2 mm
OZ8,8 mm9,1mm
Middendikte0,07mm0,08 mm
Sferische sterkteongelimiteerd
Cilindrische waardetot -11,00 dpttot -9,00 dpttot -7,00 dpt
Asrichtingenalle
MarkeringenLasermarkeringen op 270°

Eerste paslens keuze

De torische Rx lens heeft een aanpasprocedure, die de lange stoeltijd, die normaal gesproken voor dit soort lenzen gebruikelijk is, aanmerkelijk vermindert. De aanpasprocedure is namelijk volgens de zogenaamde “empirische” methode. U geeft een aantal parameters aan ERCON op, waarna wij voor u de lensbestelling verzorgen. De parameters die benodigd zijn, zijn de volgende:

  • Keratometerwaarden
  • Brilrefractie
  • H.Z.I.D. (horizontale zichtbare iris diameter)
  • H.A. ( hoornvliesafstand)
  • Gewenste materiaal

Ter uwer informatie zullen we een gesimplificeerde tabel tonen om aan te geven hoe de methode volgens de “empirische” aanpasprocedure werkt.