igel-select-shperisch

IGEL Select torisch.

De Igel Select lenzen zijn geproduceerd in een perfecte combinatie van lensmateriaal, een beproefd lensdesign en de laatste productietechnieken.

Deze combinatie geeft u de mogelijkheid lensaanpassingen te doen voor die cliënten die in moeilijke omstandigheden de lenzen zullen dragen.

De Igel Select lenzen zijn uitgevoerd in het BENZ 3X materiaal met een UV Filter en handling tint.

Het BENZ 3X materiaal

  • Het BENZ 3X materiaal heeft een aantal unieke eigenschappen:
  • Langzame dehydratie en snelle hydratie waarborgen een hoog comfort en een stabiele visus gedurende de draagperiode.
  • Hoge resistentie voor proteïne afzettingen door de lensmatrix en het neutrale karakter van het materiaal. Dit geeft een verminderd risico van contaminatie waardoor het comfort en de visus constant blijven terwijl de verzorging van de lens eenvoudig kan worden gehouden.
  • De hoge rekbaarheid van het materiaal geeft een verminderde kans op breuk van de lens.

Igel Select spherisch

Een sferische lens in alle denkbare combinaties te leveren zowel voor wat betreft de basiscurve als de sterkte en diameter.

Pinguecula tunnels

Alle Igel Select lenzen kunnen, net als de andere RX lenzen, indien noodzakelijk, worden uitgevoerd met een zgn. tunnel.Dit helpt voor de stabilisatie van de lens en de lensrand heeft minder negatieve invloeden op het pinguecula.

Reiniging en desinfectie

De IGEL Select lenzen zijn te reinigen en desinfecteren met alle op dit moment leverbare reinigings- en desinfectie systemen, hittedesinfectie wordt echter afgeraden. Bij gelijktijdig gebruik van oxidatieve desinfectie systemen en enzymatische reinigers kan het UV-filter van het materiaal nadelig worden beïnvloed. Wij bevelen van harte de Hydro health HA aan.

Voorraad

Aangezien alle Igel Select lenzen gemaakt worden aan de hand van de specificaties van het oog en er vele uitvoeringen denkbaar zijn, kunnen de Igel Select lenzen niet uit voorraad worden geleverd.
Hierdoor blijft een individuele aanpassing mogelijk.

<vorige pagina