Avanti RX maandlens

Avanti RX maandlens

Avanti RX maandlenzen

Het geheel nieuwe product van Ultravision gedistribueerd in Nederland door ERCON heeft de naam Avanti® meegekregen. De lenzen worden als maandvervangingslenzen gepositioneerd. Het materiaal is het inmiddels bekende silicone materiaal van Contamac het Definitive 74% met een Dk van 60, een blauwe handling tint en een UV filter (klasse 2).

Het materiaal is doorontwikkeld vanuit de reeds lang bestaande 3 maands lenzen en wordt nu als maandlens toegepast. Ook voor RX lenzen geldt immers dat maandelijkse vervanging een beter vervangingsritme is. De lenzen worden geleverd in een sferische, torische, multifocale en torisch multifocale variant.

Als stabilisatie voor de torische en multifocale lenzen is een geheel nieuwe methode ontwikkeld de zogenaamde Freeform Stabilization methode die gebruik maakt van PBZ‘s (Peripheral Balancing Zones). Dit is een unieke stabilisatiemethode waardoor een groot aantal voordelen ontstaan waaronder een stabiele visus, een relatief zeer geringe dikte en daardoor een sterk verbeterd comfort.

Technische gegevens

BCR: 8.00 / 8.30 / 8.60 / 8.90 / 9.20
Diameter: 14.0 / 14.5 / 15.0
Sterktebereik: +/- 20.00
Cilinder: -0.75 tot -8.00
As: 1° tot 180° (1° per stap)
Multifocal Centre Distance and Centre Near
Add: +0.50 to +4.00
Materiaal: Definitive 74% SiH (Blue handling tint)
Dk: Dk 60 UV Protection (Class 2)

< vorige pagina